Om ossLTH-kören är en av Lunds bättre blandade studentkörer. Det är en ideell förening vid Teknologkåren i Lund och är kårens officiella kör. Kören bildades 1994 inför invigningen av Kårhuset och har sedan dess blivit ett välkänt namn i körtäta Lund. Kanske mest kännetecknande för kören är den stora variationen på repertoaren där varje termin innebär utmaningar i form av nya sånger från många olika genrer. På senare tid har kören haft konsertteman som Youtube, Toner från alla världens hörn och Filmmusik.

Kören arrangerar årligen egna jul- och vårkonserter och sjunger gärna med andra körer i olika konstellationer, t.ex. i samband med Lund Choral Festival eller körsamarbeten som arrangeras av Körkollegiet i Lund. Kören kan bokas för att sjunga på fester och andra evenemang och inför jul klär vi oss i traditionsenlig luciaskrud.

Varje termin ordnas ett uppskattat körläger där körens medlemmar åker iväg en helg för att repa och umgås. Detta tillsammans med bland annat körens fester bidrar till den goda sociala gemenskapen. Kören har också en tradition av att åka på den nordiska studentsångarstämman NSSS som återkommer vart tredje år. LTH-kören har deltagit sen 1999 och senast var vi i Tartu, Estland 2014. Snart är det dags igen, 2017 hålls NSSS i Uleåborg/Oulu, Finland.

Information om hur du ansöker om att gå med i kören hittar du under Gå med! Glöm inte att gilla vår Facebooksida för att få reda på vad som händer hos oss just nu.


Elin Isaksson
LTH-körens dirigent sedan 2013


Elin har alltid varit fascinerad av kören som ett instrument med sällsynt energi och med obegränsade möjligheter i musiken. Intresset för att leda började då hon studerade till kyrkomusiker vid Oskarshamns folkhögskola. Sedan 2012 är hon student vid Musikhögskolan i Malmö där hon utbildar sig till sång- och körpedagog.

Elin har studerat dirigering för bland annat Mats Paulson, Christoffer Holgersson och Fredrik Winberg.

Hon är verksam som frilansande sopransolist och sjunger själv i körerna Carolinae damkör under ledning av Ulrika Emanuelsson och Malmö Live Vokalensemble under ledning av Sofia Söderberg.


Tidigare dirigenter

Johan Rehnqvist (2010 - 2013)
Louise Högborg (2009 - 2010)
Eric Westesson (2001 - 2008)
Petra Hessung (1998 - 1999)
Pernilla Hessung (1996 - 1997, 1999 - 2000)
Sofie Eriksson (1994 - 1995)